På jagt efter det allerfineste lammekød.
Hvis du virkelig skal forkæle dine gæster, er et godt stykke lammekød noget er det ypperste, du kan servere. Og er det blot til hverdag, er en omgang lammefrikadeller noget, alle børn (og voksne) kan lide og vil sætte til livs med stor appetit. Og selvom kølediskene bugner af billigt udenlandsk lam, skal du alligevel unde dig selv at gå efter det danske lam, der er noget af det bedste, du kan få. Dansk lam er meget velsmagende og fint, og tilberedt korrekt med det bedste tilbehør og en velvalgt vin er det svært at finde andet, der kan hamle op med det.
Vores lam lever et godt liv på Birkholm. Her er tale om dyrevelfærd i sin fineste form, og vi sætter til enhver tid kvalitet frem for kvantitet. De bliver født i det meget tidlige forår og går den første tid i stalden med moderfåret. Når vejret er til det, kommer de på græs og afgræsser engene langs med Sallinge å, til de er klar til slagtning i det sene efterår.
Hos os er der tre faktorer, der går igen, når vi snakker om vores lam. Det er tid, ro og så lidt indblanding som muligt. Med det mener vi, at lammet skal have lov til at gå med moderfåret så længe som muligt og stille og roligt få lov til at vokse sig stor på vores græsmarker. Vi forsøger ikke at få det til at vokse hurtigere med f.eks. kraftfoder og på den måde at speede en tilvækst i vejret. Vores lam kan sagtens klare det selv (med moderfårets hjælp), og om efteråret har det fået den optimale størrelse og er klar til at ende på middagsbordene hos vores kunder.
Og det er det fantastiske ved lammet, at det passer så godt ind i den ekstensive måde at drive landbrug på, som vi ønsker. Det tager den tid, det tager, og du bliver belønnet med noget lammekød, der er rigtigt godt.
Kom forbi og hør mere, og vi hjælper naturligvis gerne med en god opskrift på lam.
Kundefavoritter
Vi har igen lammekød i butikken fra efteråret 2019
Såne Får
Eneste danske fårrace
Sånefåret er af dansk oprindelse og er fremavlet til landskabspleje og for ypperlig kødkvalitet. Det er meget nøjsomme og sunde dyr, som laver lam af meget høj kvalitet.
Kødet er utroligt lækkert og fedtfattigt, og det betragtes oftest som en af de allerbedste fåreracer, hvad angår kødkvalitet.
Opskrift
Lammekølle i stegeso
4 pers.
1 lammekølle 2-2,5 kg
3 dl. Mørk øl (f.eks. porter)
Saft af ½ citron
3 fed hvidløg i små tern
4 kviste rosmarin
2 æbler i både
2 løg i både
1 fennikel
10 blommetomater
Salt og peber
Fremgangsmåde
1 Kom varmt vand i stegesoens top og bund og tænd ovnen på 150 grader.
2 Rids lammekøllen med en skarp kniv lige så du når ned i kødet og gnid salt og peber godt ind i kødet.
3 Skær æbler og løg i både, skær hvidløg i små tern og snit fenniklen i tynde skiver.
4 Tøm stegesoen for vand og fordel æbler, løg og fennikel i bunden. Læg lammekøllen ovenpå og drys hvidløgsternene over. Læg de hele tomater over kødet.
5 Hæld øl og citronsaft ved og læg låg på.
6 Sæt stegesoen i ovnen i 4 ½ time.
Server f.eks. sammen med bagte kartofler og tzatziki.